SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vad är Taekwon-Do ?
Taekwon-Do är en kampkonst med många sidor som passar alla, både tjejer och killar i alla åldrar. Eftersom Taekwon-Do är en bred idrott med många moment hittar man alltid något som man gillar. 

Träningen består främst av fem delar vilka beskrivs nedan. 

Grundtekniker
När man lär sig en ny teknik börjar man från grunden med rörelser på stället eller gående. Grundtekniksträningen lär ut metoden och principen med varje teknik.

Mönster
Efter att ha gått igenom nya tekniker och deras applikationer gör man teknikerna i ett sammansatt mönster. Mönsterträningen utvecklar varje tekniks rörelse, kraft och man lär sig att koppla ihop olika tekniker mellan försvar och attack. Samtidigt är mönsterträningen ett steg inför en kamp. 

Sparring/Kamp
Sparring är en kamp mellan två motståndare. Innan man börjar sparras med skydd finns det många förberedande övningar i så kallad stepsparring, där man lär sig att blockera, förflytta sig, kontra mm. 

Redskapsträning
Redskap används för att förbättra sin teknik, kondition, uthållighet mm. Det är allt från hopprep till mittsar. 

Självförsvar
Varje teknik är i sig ett försvar. I självförsvarsträningen ingår framför allt fritagning från grepp, kast och fall och försvar mot väpnad attack. 

Om man tränar alla delar kommer man att finna stor glädje i Taekwon-Do och det kommer alltid att finnas något nytt att lära sig oavsett hur gammal man är.